img

Olibanum Nedir?

Olibanum, Boswellia ağacının saplarından ve dallarından elde edilen kuru eksüdadır. Frankincense, Batı dünyasında daha yaygın bir isimdir, ancak doğuda kendi bölgelerine yakın yerlerde olibanum, başka bir yaygın isimdir. Bunun yanı sıra Türkiye'de Günlük veya Sığla Sakızı olarak adlandırılabilir. Olibanum, ruhsal amaçlar, parfümler, aromaterapi, sabun üretimi, ilaç üretimi, cilt ve sağlık bakımı olmak üzere birçok kullanımı vardır.

img

Geleneksel Tıp Mucizesi

Bu doğal bitki, sağlıklı yaşam için birçok ürüne dahil edilmiş bir vücut besleyici ve sinir gevşetici olarak bilinir ve kanıtlanmıştır.

img

Sağlık ve Güzellik İksiri

Yapılan araştırmalarda olibanum bitkisinin anti enflatuar yani iltihap engelleyici özelliği olduğu artrit gibi iltihaplı rahatsızlıklara iyi geldiği, ödem ve ağrılarda belirgin azalma sağladığı anlaşılmıştır. İltihaplı eklem romatizması, sırt ve eklem ağrısı, kireçlenmeleri azaltmak için bu olibanumdan faydalanılabilir.

img
Kozmetik Firmaları

Cilt bakımı ve kozmetik ürünlerinde kullanılır!

img
Sabun Üretim Firmaları

Olibanum aroma ve koku özelliği ile sabun üretiminde kullanılır.

img
Parfüm Üreticileri

Aroma ve koku özelliği ile parfüm üretiminde kullanılır.

img
İlaç Firmaları

Olibanum iltihap engelleyici özelliği ile ilaç üretimde kullanılır.

Olibanum Nedir?

img
Şekli Nasıldır?

Olibanum, presleme üzerine hafif plastik bir kütle oluşturan, düzensiz yumrular ve parçalar şeklinde yeşilimsi sarı katı bir cisimdir

img
Tadı Nasıldır?

Olibanumun karakteristik hoş kokusu ve acı tadı vardır. Kum ve kabuk parçaları gibi yabancı maddeler içerebilir

img
Kaynağı Nerededir?

Sudan ve Etiyopya en çok işlem gören olibanumu üretiyor ve 1987'de bunun yaklaşık 2.000 ton olduğu düşünülüyordu. Daha yeni tahminler mevcut değildir

img
img
Nereden Çıkarılır ?

Sıyrık ama dayanıklı Boswellia Papyrifera ağacının kabuğu kesilerek çıkarılır ve buna şeritleme denir. Ardından sızan reçinenin kanamasına ve sertleşmesine izin verilir.

img
Olibanumu kimler kullanır ?

Birçok ürünün üreticileri, olibanum'u ürünlerinde kullanır ve ürünlerine dahil eder: Parfüm üreticileri, esans (uçucu yağ) üreticileri , tütsü ve aromatik ürün üreticileri, sabun yapım şirketleri, ilaç firmaları, kozmetik firmaları ve daha fazlası…

img
Olibanum Aromaterapi

Bu doğal bitki, sağlıklı yaşam için birçok ürüne dahil edilmiş bir vücut besleyici ve sinir gevşetici olarak bilinir ve kanıtlanmıştır.


Olibanum (Sığla Sakızı) Kullanım Alanları?

Buhur esansiyel yağları, ham reçinelerden buhar damıtma ile elde edilir ve daha sonra normal olarak aroma ve koku uygulamaları için kullanılır, ayrıca akrep sokması gibi sokmalardan kurtulmak için de kullanılabilir. Buhur reçinesi yenilebilir, Afrika ve Asya'da geleneksel tıpta sindirim ve sağlıklı cilt için kullanılır.Tütsü parfümeri ve aromaterapide kullanılır. Cilt bakımında kullanılan bir bileşendir. Olibanum sabun üretiminde kullanılır. Kanser tedavisi için çiğnenmesi önerilir. Stres ve gerginliği alma konusunda son derece etkilidir, bu sebeple koklanması için oda kokusu olarak da kullanılmaktadır.

Olibanum’un bazı faydaları ?

Olibanum Satış Hacmi ve Üretim ?

Sıkça Sorulan Sorular

img

Birçok ürünün üreticileri, olibanum'u ürünlerinde kullanır ve ürünlerine dahil eder: Parfüm Üreticileri, Esans (uçucu yağ) üreticileri, tütsü ve aromatik ürün üreticileri, sabun yapım şirketleri, ilaç firmaları, kozmetik firmaları ve daha fazlası

Cilt bakımındaki etkileri ise mucize denebilecek türden! Nemsiz ve yorgun ciltlerde anti-aging (kırışıklık ve yaşlanma karşıtı) etkileri muhteşem! İçeriğindeki limonen bileşeni, antioksidan (hücre hasarlarını önleyici), antienflamatuar (iltihap önleyici) ve antifungal (mantarı önleyici) özelliklere sahip. Cildin nem dengesini sağlayıp tazelik veriyor, cildi kuvvetlendiriyor, cilt tonunu düzenliyor, sivilcelerle savaşıyor, ince kırışıklıkları onarıyor ve sarkmaları engelleyip cilt elastikiyetini arttırıyor.

Reçinesinin kahverengi, mat ve yapışkan, bala yakın bir kıvamı var. Ağacın gövdesinden elde ediliyor ve bu işlem sırasında toplanan kabuklardan tütsü yapılıyor.

Odunsu, keskin, meyveli ve yoğun bir aroması var. Parfüm sektöründe fiksatör olarak kullanılıyor ve sabun imal ediliyor.

Antimikrobiyal, kalp sağlığı , karaciğer sağlığında tescillenmiş bir reçinedir!

Teklif Ver!

img
img
img
img
img
img
img
img

Olibanum

Olibanum, Boswellia ağacının saplarından ve dallarından elde edilen kuru eksüdadır.Esas olarak asidik tuzlardan oluşur. Arabino-galaktan protein kompleksi üzerinde; hidroliz, galaktoz, arabinoz, ramnoz, glukuronik asit ve 4-Ometoksi glukuronik asit ve eser miktarda L-Fukoz vardır.

    • UKO : WK4685R


    • Olibanum, presleme üzerine hafif plastik bir kütle oluşturan, düzensiz yumrular ve parçalar şeklinde yeşilimsi sarı katı bir cisimdir. Olibanum'un karakteristik hoş kokusu ve acı bir tadı vardır. Kum ve kabuk parçaları gibi yabancı maddeler içerebilir.
    Mesajınızı Gönderin